Снимка: БулфотоЗдравният министър проведе поредна среща за коронавируса в Пловдив.Организацията в

...
Снимка: БулфотоЗдравният министър проведе поредна среща за коронавируса в Пловдив.Организацията в
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Няма да проявя разбиране към липсата на човешко отношение към болните

Снимка: Булфото

Здравният министър организира поредна среща за ковид в Пловдив.

Организацията в лечебните заведения, апаратурата, кадровото застраховане, снабдяването с медикаменти, консумативи и защитни средства разискаха на работна среща със здравния министър Костадин Ангелов лекари и шефове на лечебните заведения от района, регионалният шеф Дани Каназирева и представители на Медицинския щаб. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация, написа Novini.bg.

Министърът е заявил цялостната си поддръжка към лекарите от пловдивските лечебни заведения, само че няма да прояви схващане към неналичието на човешко отношение към болните. Той е допълнил, че регионалният шеф би трябвало да продължи с организацията по разкриването на спомагателни кревати и да работи съгласно заповедите, както и да направи нужното преразпределение на дихателни апарати в лечебните заведения, там където има интензивно лекуване.

Проф. Ангелов съобщил, че за пловдивския Кръвен център ще бъдат обезпечени поисканите съоръжение и консумативи, нужни за добиване на кръвна плазма. Предстои да бъдат обезпечени за Пловдив и още два апарата след Нова година.

По думите на министъра страната е осигурила задоволително количества Ремдесивир и всяка една болница може да прави поръчки към РЗИ. Предстои да бъдат получени и 362 000 дози нискомолекулен хепарин за аптечната и болнична мрежа в страната.

Министърът показал, че от 1 януари е заложено нарастване на заплатите на медиците в болничните заведения. Отделно цените на клиничните пътеки и лимитите също ще бъдат увеличени с 10 %.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР